Welkom op de groepspagina van groep 3.

In onze groep 3 leren en ontdekken we van alles!
We hebben 11 kinderen en twee juffen dit jaar. Juf Hilda en juf Suus.
Natuurlijk leren wij lezen, schrijven, rekenen en spelling…maar dat is niet het enige wat wij leren.

Tot aan de kerst leren we alle letters en na de kerst gaan we aan de slag met alle leescategorieën.
Dat is best een beetje wennen, maar door veel te oefenen lukt het al erg goed.
Met rekenen leren we sommen tot 20, oefenen we met getallen tot 100, springen we sprongen van 2,5 en 10 en leren we ook al stiekem de tafel van 2 en 10!
Dit doen we ook vaak buiten op het plein, dat heet doe-vrijdag. Dan leren we door te bewegen. Van en met elkaar, supergezellig en leerzaam.
Woorden schrijven is ook iets wat we leren, dat doen we al vanaf week 2, knap hé?
We werken ook vaak in een circuit. Soms met rekenen, maar ook met samenwerkopdrachten of knutselen. Dat is belangrijk omdat je dan oefent met samenwerken, communiceren, overleggen en naar elkaar luisteren. Dat zijn ook erg belangrijke zaken in groep 3.
Je moet je goed en veilig voelen in de klas…dus daar praten we ook vaak over.
Wij werken ook met het weetje van de week en leren zo van alles over kikkerdril, de aardappel, de oceaan, de Eiffeltoren en noem zo maar op!
Doordat we met weinig kinderen zijn, koken of bakken we ook nog weleens wat. Dus als het lekker ruikt in de school dan weet je uit welke groep dat komt!
De groeten met sproeten uit groep 3.

Voor meer foto’s, ga naar onze facebookpagina.

facebook_like_logo_1