Welkom op de groepspagina van groep 5.

Groep vijf is een gezellige groep, met 16 kinderen en 1 juf, juf Bente. We werken hard maar doen ook graag een spelletje met elkaar. We kunnen heel goed zelfstandig werken. Voor de pauze geeft de juf drie instructies. Na de pauze gaat iedereen zelf aan de slag met zijn werk. Er mag dan zelf gekozen worden in welke volgorde je werkt. Als je je werk af hebt, kun je verschillende extra opdrachten maken, een leerspelletje spelen of oefenen op een chromebook. Omdat wij gezelligheid erg belangrijk vinden is er ook altijd nog een kwartiertje de tijd om met elkaar samen te werken. Tijdens het zelfstandig werken is juf Gerbrig ook bij ons in de klas, zodat iedereen goed geholpen kan worden.

Met rekenen leren we dit jaar alle tafels, gaan we voor het eerst deelsommen maken, leren we over kilometers en liters en gaan we sommen tot 1000 maken!
Voor spelling leren we er maar liefst acht categorieën bij.
Taal is verdeeld in thema’s. We leren bijvoorbeeld van alles over Eskimo’s, ziekenhuizen, dierentuinen, geld en het weer. Ieder thema eindigt met een leuke opdracht, waarin iedereen op zijn eigen niveau aan de slag kan gaan. Bij het thema ‘weer’ doen de kinderen een klein onderzoekje, waarna ze in groepen het weerbericht presenteren. Bij andere thema’s schrijven ze een blog, ontwerpen ze een uitvinding en maken ze een eigen quiz.

Vanaf groep vijf krijgen de kinderen ook aardrijkskunde, geschiedenis en natuur met de methode Blink. Bij deze vakken gaan de kinderen regelmatig aan de slag met hun eigen onderzoek of experiment. We proberen dit zoveel mogelijk te combineren met andere vakken, zoals crea of taal.

Groeten van groep 5.

Voor meer foto’s, ga naar onze facebookpagina.

facebook_like_logo_1