Welkom op de groepspagina van groep 7/8!

In groep 7-8 zitten we met 25 leerlingen: 15 kinderen van groep 7 en 10 van groep 8. Meester Rom is er elke dag en vaak zie je ook Meester Anne.

We beginnen de dag met een kwartier lezen.

Elke dag gaan we om 09.00 uur uit elkaar. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 gaan naar hun eigen niveau om te rekenen. Dit doen we tot de pauze. Na de pauze doen we elke dag spelling en taal. Naast alle vakken die in de jaren hiervoor zijn aangeboden, hebben we in groep 7-8 ook nieuwe vakken. Bijvoorbeeld Blits. Dit is een vak om studievaardigheden te oefenen. Verder zijn we nog druk met bijvoorbeeld Engels, verkeer en gymmen wij op dinsdag (meester Anne) en woensdag (meester Tijmen).

Om de week hebben we op vrijdagochtend Techniek.

Op dinsdag krijgen we huiswerk op voor een week later. Dit bestaat uit Nieuwsbegrip, Rekentuin, werkwoorden vervoegen en topografie.

Tijdens het schooljaar doen wij ook mee met een aantal projecten van Kunst Centraal en van Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Soest. Groep 7 doet bovendien mee met het Nationaal Verkeersexamen.

Aan het einde van het jaar heeft groep 8 natuurlijk het kamp en sluiten we de basisschool af met een speciale afscheidsavond.

Groetjes,
Meester Anne en Meester Rom